Menu:

Kommende arrangementer

Billedgalleri

Rømøtur

Aktuelt
(Tilbage)


Revirvandring

Den 03. juni var det tid til årets revirvandring. 12 medlemmer havde taget i mod invitationen og deltog i spændende aften.

Denne foregik på Herlufsholm, hvor skytte og skovfoged John Hansen fortalte om Herlufsholms historie og viste rundt på en del af Herlufsholms jagtarealer. Derudover fortalte John Hansen om hvordan jagten blev drevet og forvaltet på Herlufsholm. Herunder kom John også ind på det store publikums pres som Herlufsholm er ’’beriget’’ med, pga. beliggenheden tæt på Næstved by.

Det var en meget interessant aften, hvor vi blev præsenteret for udarbejdede tiltag i forbindelse med den nyligt gældende lov om biotopplaner.

John Hansen startede biotop forbedringerne op for flere år siden, med bl.a. insektvolde, vildtmarker, barjordsstriber mm. I dag kan man se resultatet, som i et ellers ensformigt landbrugslandskab, har skabt variation og effektive biotoper for især agerhøns.

John Hansen viste også en udsætnings voliere frem. Denne var etableret som engelsk voliere i en 2 hektar stor remisse. Her kunne vi se, hvad der kan gøres af tiltag når man næsten har frie hænder, bl.a. en majsmark udlagt inde i volierern. Dette med det formål at ’gemme’’ majsmarken, så det ikke som man ser mange steder, ’’lugter’’ langt væk af jagt.

En rigtig god aften, hvor det lille antal af medlemmer, mødte en pionér inden for udviklingen af jagtarealer med vægt på biotopforbedringer.

Stor tak til John Hansen for en interessant aften.

 

Sidst ændret: Administrator (admin) den 09.06.2010

Tilbage